Mozková výduť

  • Dotaz od: Lucie Veselá
  • Publikováno: 12.10.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Má nevlastní sestra (měly jsme stejného otce) zemřela v 50ti letech na mozkovou výduť. Náš otec zemřel také v 5Oti letech na infarkt. Mně je nyní 35 let (výška 165cm, váha 49kg), mám 12ti letou dceru a nyní ročního syna. Asi půl roku po porodu syna mi byla diagnostikována thyreotoxikosa (také špatné jaterní testy a cholesterol 8) , užívám Propycil, po půl roce léčby je to lepší. V 18ti letech jsem byla na neurologii, když jsem měla časté migrény. Paní doktorka potvrdila, že jde o "migrena vera". Poslední 3 roky jsem žádný záchvat neměla. Trápí mě ale jiná věc, občas mě silně bolí hlava, není to ale bolest jako při migréně. Je velmi intenzivní a pouze v jednom místě (na pravé straně temene) začne zničeho nic a po cca 10 až 30ti sekundách odezní. Chtěla bych se zeptat, je mozková výduť nějakým způsobem dědičná? A zda vyhledat (předpokládám) neurologickou ambulanci a podstoupit nějaké preventivní vyšetření. Děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně by se váš stav neměl podceňovat, neurologické vyšetření je zcela na místě příp. i CT hlavy k objasnění příčiny. Cévní výdutě nejsou vyloženě dědičné, ale jestliže se bolest objevuje na jednom místě, vždy je nutné zjistit příčinu. Zvýšený cholesterol jste pravděpodobně zdědila po otci, nutno hlídat!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Biochemické vyšetření
Články: Biochemické vyšetření
Biochemické vyšetření je...
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: