Možné těhotenství?

Dobrý den. 27.5. jsem očekávala menstruaci a ta se nedostavila. Cyklus mám pravidelný (31 dní) a naposledy se mi opozdil akorát o jeden den v listopadu. Teď již je to 3. den a pořád nic. Vždy poznám těsně před menstruací, že to dostanu. Začnou mě bolet záda a v podbříšku. Momentálně se ale vůbec na příchod menstruace necítím. Zároveň mě však taky nenapadá doba, kdy bych mohla otěhotnět. Od začátku května jsem s partnerem měla pohlavní styk zhruba 4-5x. Ano, je fakt, že většinou začínáme bez kondomu, ale to se jedná opravdu o prvních pár zásunů a pak normálně pokračujeme ještě dostatečnou dobu s kondomem, než se partner udělá. Takže si myslím, že v klidu můžu vyloučit předčasnou ejakulaci. Navíc to dokáže i dobře ovládat a tyto věci nebereme na lehkou váhu, takže si opravdu dáváme pozor. Včera (29.5.) jsme zkoušeli těhotenský test. Jelikož jsem byla hodně ve stresu, načurala jsem do kelímku a přenechala partnerovi, ať to udělá za mě. Ten mi sdělil, že ten proužek v moči vymáchal, ale že skoro okamžitě se tam objevil jeden proužek, takže to moc dál neřešil. Momentálně tedy řeším, na kolik se můžu spolehnout na platnost toho těhotenského testu a popřípadě jak dál pokračovat. Co dělat pokud by i další test (který si plánuju v blízké době udělat znovu) vyšel negativně a menstruace se přesto nedostavila (a příčina), nebo naopak jak se zachovat, pokud by test vyšel pozitivně a já nevěděla přesný termín, kdy došlo k početí. Existují nějaké další možnosti přerušení nechtěného těhotenství (kromě potratu), pokud by se jednalo o rozmezí zhruba těch 4 týdnů max.? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V mužské močové trubici mohou být ojedinělé spermie, které do ní pronikly i bez ejakulace nebo v ní po předchozí ejakulaci zůstaly, rozhodně není zasouvání penisu bez kondomu a bez jiné antikoncepce zcela bezpečné - tedy co do otěhotnění. Těhotná být jistě můžete, existuje celá řada poměrně šetrných metod k ukončení počínajcí gravidity, rozhodně bych neutrácel peníze a neztrácel čas a navštívil neprodleně ženského lékaře. Sistujíc menstruace, tedy to, že se nedostaví, nemusí být jen známkou gravidity - i proto je dobrá okamžitá, neodkládaná návštěva odborníka. Dr, Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x