Může jít o černý kašel?

Dobrý den, před několika dny jsem byla v kontaktu s nemocným dítětem. Nejdřív mě trošku bolelo v krku (asi po dvou dnech) a pokašlávala jsem pak to ustalo. Nyní mám hnusný dráždivý suchý kašel. Když jsem v klidu ani nekašlu. Ale jakmile změním teplotu, polohu nebo se chci začít smát mám bolestivý záchvat. Ani se nemohu nadechnout. Mám ho už 5 dní, sirup na suchý kašel skoro nezabral. Dostavila se i velká rýma a slzení, bolesti očí, únava, bolest hlavy. Šla jsem tedy na ORL - tam jsem dostala ERDOMED a kapky na rýmu, který mi ale moc nepomáhá. V krku prý nic nemám. Kašel ale moc bolí, vykašlávám jen někdy - a to velmi tuhé hleny. Co s tím? Už si nevím rady. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji návštěvu praktického lékaře, který zváží případnou antibiotickou léčbu. Diagnózu černého kašle považuji za málo pravděpodobnou, nikoliv však úplně vyloučenou.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: