Může jít o chlamydie?

Dobrý den, už 3 měsíce mě trápí tyhle příznaky: začalo to bolestmi v kyčlích, myslela jsem, že jsem přetrénovaná (hodně jezdím na kole, spinning a pod.) tak jsem si dala pauzičku, ale bohužel kyčle bolely dál, poté mě přepadla asi nějaká viróza, kdy mi bylo špatně od žaludku, motala se mi hlava a rozbolely mě všechny klouby, doktorka mi řekla, ať zůstanu doma v klidu, mimo jiné v krvi mi žádné viry nenašla. Žádné léky mi nepředepsala. Po týdnu se mi celkem ulevilo, jen mě stále bolely ty kyčle a žaludek a bylo mi stále špatně od žaludku. Během těch dalších dvou měsíců se začaly přidávat další příznaky a to: mlhavé vidění, pálení očí, neustálá nevolnost od žaludku, bolest rukou i nohou, bolest na hrudníku, pocit těžkosti na hrudníku, brnění v rukou i nohou, ospalost, unavenost, takové chvění celého těla. Má obvodní doktorka mě poslala na všechna možná vyšetření a to: gastrologie, rentgen kyčlí, hrudníku, neurologie, oční a několikrát jsem byla na odběru krve. Každopádně všude jsem byla podle výsledků v pořádku, jen na rentgenu kyčlí mi zjistili počínající artrózu, na rentgenu hrudníku mi řekli, že jsem asi něco přechodila a s krví mi doktorka jen řekla, že tam mám chlamydie, ale že tam mám i na ně protilátky. Každopádně mi nenasadila žádné léky a já trpím dále se stejnými příznaky. Nezávazně jsem vzala všechny své výsledky k jinému doktorovi, který mi řekl jednoznačně, že to vše, co se se mnou děje, způsobily ty chlamydie, a je nutné nasadit antibiotika doxycyklin. To jsem také sdělila mé obvodní lékařce, která ovšem reagovala tak, že se jí to nezdá a že mi teda nějaká antibiotika napíše, ale jiná. Napsala mi Fromolid uno 500 mg, která jsem začala okamžitě brát. Dnes je to 3. den, co jsem začala, ale je mi stále stejně, né-li hůře - pocit na zvracení, malátnosti, třas v těle, mlhavé vidění. Už nevím, co mám dále dělat, na koho se obrátit, ale už jsem i psychicky dost na dně, můj stav se nelepší, nejsem schopna normálního osobního ani pracovního života, nevím, jak dál. Když se mi uleví a je mi jeden den lépe, tak se to zase vrátí. Prosím, může mi někdo pomoci a hlavně říci, co to může být a jak se mám léčit? Děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

1) Doxycyklin je tetracyklinové antibiotikum, se kterým se nesmí chodit na slunce, takže možná proto vám vaše lékařka předepsala jiné. Fromilid se také používá k léčbě chlamydiových infekcí. Po léčbě bych doporučovala protilátky v krvi zkontrolovat, zda došlo k jejich poklesu. 2) Z vyšetření bych doporučovala ještě revmatologii a hormony štítné žlázy. 3) Všechny vaše obtíže by mohly být i psychosomatického původu, takže pokud se nic jiného nezjistí a obtíže budou přetrvávat, navštivte psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Problémy Jany | Od: Vláďa | 21.2.2012 12:15
Chlamýdie se léčí
bohužel jinak a je spousta
lékařů,kteří ani neznají
jak!Léčba jedním ATB
nestačí a ve výsledcích krve
na protilátky?Opět špatný
postup!Je všude psáno,že
laboratorní výsledky krve
chlamydie ani nemusí
odhalit a přesto je
máme.Někteří lékaři by
potřebovali takovou nemoc
mít a zažít veškeré
bolesti,problémy a ještě
chodit do práce(myslím
fyzicky náročné,noční směny
atd.)prostě vžít se do role
pacienta a zjistit jaké to
všechno je,ta bezmoc a
posílání od čerta k
ďáblu!Ono celé naše
"zdravotnictví"silně
pokulhává v léčbě
takové,což teprve
chlamydie.Jsou sice u nás
odborníci i špičkoví,ale v
jiných oborech.Janě bych
doporučil ať si najde jiného
lékaře,který bude ochoten jí
pomoci a který se v této
problematice vyzná.V dnešní
době lékaře především
zajímá jestli máme
zaplacený regulační
poplatek a až potom je
zajímá náš zdravotní
stav!Jano pokud můžeš a
máš možnost,vše si
vyhledej na internetu,najdi
si pořádného lékaře a
hlavně ho musíš přesvědčit
Držím Ti palce!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: