Může jít o syfilis?

Dobrý den, loni v září sem měl sexuální styk, který ze začátku byl chráněný. Avšak pak se kondom trhnul. Čtyři dny po styku se mi objevila vyrážka na žaludu. Zašel sem tedy na kožní. Tam mi doktor řekl, že je to kvasinková infekce a napsal mast (jméno nevím - jen že to byla žlutá mast určená ženám. Doktor tvrdil, že na muže zabere také - akorát nemám používat přibalenou tru bičku). Po týdnu vyrážka zmizela. Zhruba po šesti týdnech od styku sem začal pociťovat silné pálení močové trubice s častou potřebou chodit na wc - po hrnku kafe i šestkrát během pěti minut. Zašel sem k obvodnímu lékaři - ten mi řekl že jde o zánět močového měchýře - a napsal mi ofloxacin. Potíže zmizely během dvou dnů. Asi týden po dobrání antibiotik sem opět začal pocitovat bolt močové trubice. Zašel sem opět za obvodním lékařem. Tentokrát mi předepsal GYRABLOCK 400. Ke konci dobírání léků potíže zmizely. Objevili se zhruba po dvou týdnech opět. Začal sem si myslet zda nejde třeba o kapavku. Tak sem dojel na venerologii do Prahy, kde mi vzali vzorek moči a poslali do laboratoře. Našli v ní nějakou bakterii a tak předepsali Doxybene. To bylo v půli ledna. Ke konci ledna sem začal mít chřipkové příznaky - bolesti kloubů, hlavy a občasné teploty v půlce února se mi na různých částech těla objevilo pár bílích pupínků - jejich velikost asi tak milimetr a kolem tmavě rudý kroužek velký asi 3 milimetry. Během tří čtyř dnů pupínky zmizeli a po pár dnech se objevili někde jinde. Při kontrole na venerologii sem se ptal co s tím - paní doktorka řekla abych si s tím došel kdyžtak na kožní. Že je to prý jen zánět kožního váčku. Udělali mi kontolní vítěr z močové trubice. Výsledky byly v pořádku. Pravda po dobrání doxybene se mé problémy z 99% ztratily - alespoň co se bolesti konce močové trubice týče. Občas pobolívá - jde o tupou chvilkovou bolest (ostré bolesti přestali - a jde jen o zhruba tak centimetr vyústění močové trubice). Do toho mám už skoro třetí měsíc chřipkové příznaky jichž se nemůžu zbavit. S občasným náhodným objevením pupínků, které po pár dnech zmizí. A navíc - dnes sem zpozoroval, že vyrážka(stejná s jakou sem byl na kožním) se mi objevila na žaludu znovu - tj. po zhruba půl roce bez sexu. Tak nějak nevím co s tím. Nemůže se jednat o něco víc - třeba syfilis? Mohly by tuto chorobu objevit screeningové testy, které se dají koupit na internetu? A ještě jeden dotaz - když sem začal "bláznit" že mám kapavku dočetl jsem se, že bakterie na kapavku se nesnáší s česnekem. Tak sem ho snědl několik stroužků - a objevil se problém. Silné pálení v břiše - měl sem pocit jak když mám ve střevech roztavené železo. Začal sem se třást a ledově potit. Zkusil sem se z toho vyspat s tím, že když mi to nepomůže dojdu k lékaři. Po probuzení bolesti zmizeli. Problém se obevil na wc - ve stolici bylo velké množství krve. Nemáte potuchy k čemu mohlo dojít? ( ta krev se tam objevuje občas do teďka) Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

1) O syfilis se nejedná. Pokud máte velkou obavu z pohlevní infekce, doporučuji nechat si vyšetřit protilátky z krve u lékaře, ne z internetu, kde může jít o padělek. 2) Ta krev ve stolici může být projevem např. nespecifického střevního zánětu, navštivte s tím lékaře. Ale také je možné, že jste si způsobil podráždění sliznice tím česnekem. Rozhodně konzumace tak velkého množství vám může jedině uškodit a kapavku tím rozhodně nevyléčíte. 3) Tu vyrážku nemohu posoudit, obraťte se na kožního lékaře. 4) Pokud bolesti v močové trubici trvají, měly by se jetšě jednou provést kontrolní výtěry z močové trubice / ne samotné vyšetření moči/.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Červovitý přívěsek, který...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: