Myom

Dobrý den, prosím o názor. Před 3 lety mi byl nalezen 15 mm myom v děloze dle komentáře lékaře"nezasahuje". Po roční prohlídce 18mm, loni nenalezen, prý myom zmizel, letos asi nebo do 2cm, lékař velikost neupřesnil, prý nález beze změn. Za rok UZ. Jsem z toho zmatená, může si myom takhle mizet a zase vyrůst a zda ano, co je toho příčinou? Omlouvám se, ale můj lékař není zdílný, na mou otázku odpověděl, je to v pořádku. Děkuji Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myomy mohou spontánně pomalu mizet po menopauze, existuje však také studie, která dokládá spontánní regresi drobných myomů před menopausou. Domnívám se však, že se jedná o stále jeden a týž myom, který nebyl z nějakého důvodu loňského roku na ultrazvuku popsán. Myomy jsou nezhoubné nádory vyrůstající z dělohy, příčina jejich růstu není zcela jasná. Pokud myomy nečiní obtíže (bolesti, silné děložní krvácení) obvykle se pravidelně sledují.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Myom | Od: Blanka | 5.3.2016 21:01
Dobry den. Prosim muzete mi napsat zda je
vhodne pri myomech pit caj z ploštičniku a nebo
jist lnene seinko? Obsahuji totiz
fytoestrogeny...cetla jsem,ze je to vhodne,ale
nejsem si jista..dekuji
reagovat
re:Myom | Od: uLékaře.cz | 8.3.2016 13:04
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: