Natažené vazy v koleni

Dobrý den, před dvěma dny jsem si přetočil při fotbale koleno. V koleni zakřupalo a následně v něm křuplo znovu, když jsem ho narovnal. Když jsem se chtěl postavit, koleno mělo snahu vyskočit do vnitřní strany. Po cca třech hodinách jsem navštívil pohotovost a dva dny na to jsem navštívil ortopedii. Lékařské zprávy zasílám v příloze. Lékařem mi bylo řečeno, že je léčba na tři týdny, že to vypadá na natržené vazy, že operace je až u přetržených vazů. Lze bez mag. rozonance rozpoznat přetržené vazy? Bojím se, abych až za 3 týdny stoupnu na nohu, aby mi koleno nemělo opět tendenci vyskakovat do strany. Velice děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Klinicky vyšetření lékařem, pohmat a pohled a zhodnocení hybnosti hodně napoví. Na místě je zkusit jednoduchou klidovou léčbu, která má příznivý léčebný vliv na přetažený nebo natržený boční fixační vaz. Zde je podezření na postižení celistvosti menisku kolena. Takže pokud by se stav neupravoval, bylo by podle dalšího vyšetření podezření na postižení menisku, bylo by na místě vyšetření kolena magnetickou rezonancí, která znázorní měkké části kolenního kloubu. Podle výsledku potom léčba, většinou ošetření pomocí artroskopie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: