Natažené vazy v koleni

Dobrý den mám dotaz před měsícem jsem si poranila koleno na lyžích.. Po vyšetření na magnetické resonanci mi doktorka zdělila , že přetrhané vazy nemám , ale že vazy budou nejspíš natažené.Zafixovala mi koleno do ortezy kterou jsem nosila cca 3 týdny.. Teď již rehabilituji - Ale na nohu dost značně kulhám, nemůžu jí natáhnout a ani pokrčit o rychlejší chůzi se nedá ani mluvit.. Je možné že by mohlo být s kolenem něco závažnějšího než jen natažené vazy . Nebo je tento průběh normální?? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Distorze tedy natažení a natržení vazů potřebuje delší dobu asi 5 týdnů znehybnění. Znehybnění je vždy lépe sádrovou objímkou při dnes skoro standardně přikládaným ortézám, zde je přece jen znehybnění přerušované a ne dosti důsledné. Pokud máte za sebou MR, tak ta je zcela průkazná. Takže nyní již nic jiného než postupná rehabiilitace kolena a ortopedické nebo traumatologické kontroly.Při zateplení kolena chladný přerušovaný obklad.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: