Natažené vazy koleno

Dobrý den, ve čtvrtek (20.10.) jsem si při tréninku Thaiboxu natáhl postranní vazy v koleni-koleno se mi podlomilo. Skončil jsem u doktora s kterým jsem nebyl spokojen už před rokem když jsem měl problémy s druhým kolenem. Nařídil mi ledovat,bandážovat a nosit ortézu a odlehčovat. Měl jsem jen bandáž a na delší cestu jsem nosil berle a pravidelně ledoval. Přes víkend veškerá bolest ustala a teď mi přijde zbytečné chodit o berlích. Nemohl bych zkusit chodit jen s ortézou ? A chtěl jsem se zeptat jestli bych mohl jít zlehka zatrénovat, abych nevypadl z formy-určitě trénink kde nezapojím nohy, maximálně bych stál a boxoval do pytle nebo posiloval. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na tom, jaký byl na koleni nález, zda se jednalo o přetažení vazu, nebo dokonce natržení. Proti tomu druhému ale hovoří rychlý ústup potíží. Podle vašeho líčení plná zátěž asi asno, ortézu ponechat a trenink nejdříve po 3 týdnech. Jinak dle vyjádření vašeho lékaře, kde jste byl ošetřen.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x