Natažené vazy

Dobrý den, před pěti měsíci jsem si při lyžování poranila koleno, zhruba 4 týdny jsem nosila ortézu, ale protože se to příliš nelepšilo, zašla jsem si k lékaři. Ten mě vyšetřil a koleno zrentgenoval, řekl mi, že došlo k natažení bočních vazů, ae jinak je koleno v pořádku, že postačí ho příliš nezatěžovat. Po pěti měsících mě koleno stále někdy bolí a občas je lehce nestabilní. Nevím, zda zkusit jiného lékaře nebo to se těchto obtíží už nezbavím? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud by boční vaz byl natržen, upraví se, pokud zcela přerušen, což je nepravděpodobné, potom se stav hodí pomaleji, ale přesto se upraví, Vyjímečně se vaz ošetřuje sešitím. Jen pokud by byla po půl roce od úrazu nestabilta kolena je třeba stav objektivizovat, třeba drženým snímkem, a potom provést operační úpravu. Je třeba ještě mít na mysli, že boční vazy jsou v těsném spojení s menisky a není vyloučeno poranění i třeba drobné, menisku. To je třeba diagnostikovat. Podle výsledku léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: