Natekle uzliny

Chci se zeptat,je mi 29 a uz cca 3 tydny mam jakoby knedlik v krku.Ted se mi zda ze mam natekle uzliny.Obvodni doktorka mi vyloucila anginu,dale mi udelala test na mononukleozu a poslala me na rentgen srdce a plic,vsechno je pry vporadku.jen mi nasly nejake velke protilatky,nasadila mi antibiotika fromilid 500. Beru je 4 dny prijde mi ze se to vubec nezlepsuje.Chci se zeptat jestly se nemuze jednat o nejakou alergii,prijde mi kdyz jdu ven kde jsou stromy apod. tak me otecou uzliny nebo neco v krku ze nemuzu pomalu ani otevrit pusu,jsem unavenej a mam rymu.Kdyz se vratim domu vse se mi tak cca do 3 hod.sklidni ale stale to citim otekle.Dekuji za informaci.

Odpověď odborníka:

Jaroslave,
sliznice při nějaké alergii natékat mohou a pocit knedlíku při oteklých sliznicích by také přítomen mohl být. Pokud léčba, kterou jste nyní absolvoval, nevede k výsledku, lze pátrání po příčině Vašich potíží zaměřit i títmo směrem. Nicméně otok uzlin do obrazu alergie určitě nepatří a odhadnout pravou příčinu na základě kusých informací si přes internetovou poradnu netroufám.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: