Návrat k tanci po úrazu kolene

Dobrý den. Jsem po 2 operacích kolene. Při té první operaci mi sešívali meniskus a objevili povolení předního křížového vazu. Při druhé operaci mi opět opravovali meniskus, odstraňovali pliku a křížový vaz je v horším stavu. Obě operace proběhly na jednom koleni a stejném menisku. Ráda bych se vrátila zpět k tanci (moderní a scénický, street dance), ale lékaři mi tak nějak nebyli schopni říct, jestli to je možné. Řekli mi jen, že vaz se jednou utrhne, že počkají. Tancem jsem před nehodami žila a nerada bych se ho vzdala. Bylo by tedy možné se vrátit bez pozdějších následků? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Asi to nikdfo a ještě na dálku nedokáže říci přesně. Předního zkříženého vazu bych se nebál, ten asi bude dále schopný zátěž zvládnout. Na menisku záleží v jakém rozsahu byl oddělen a sešit. Pokud by se sutura neujala, potom by se stejně tanec netanec musela ona část menisku, která je menší a nepřihojí se musela artroskopicky odstranit. Pravděpodobnost plného zhojení je ale velká. Jistě bych ale půl roku po operaci menisku byl v pohybových nárazech zdrženlivější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: