Návrat menses po 20letech při užívání hak mirelle

Dobrý den,užívám 20 let HAK Mirelle, přičemž zhruba po roce mi zcela ustala menses.Jsem kardiak s nízkým tlakem a bývalý onko pacient (Ewingův sarkom) , takže dr.byl rád,že se nevyčerpávám a vše bez problémů,loni na UTZ pohl.orgány zakrnělé,mluvilo se o prodělaném přechodu.Mirelle zatím ponechána kvůli prevenci osteoporózy.Od 06/14 jsem ve dnech neaktivních pilulí začala špinit, v 10/14 již zcela obvyklá menses.Nyní v 11/14 ve dnech neakt.pilulí nic,ale po pár dnech již za hormon.pilulí špinění.Mám obavu, zda již Mirelle neužívám dlouho a přestává působit nebo se jedná teprve nyní o přechod a bude to chvíli takhle nepravidelné?Ale je normální takovýto "návrat" menses po 20letech?! díky za radu,D

Odpověď odborníka:

Nepíšete kolik je vám let to je docela podstatné,v každém případě se při užívání antikoncepce nedá zjistit do jaké míry jsou vaječníky ještě funkční, protože jejich hormony jsou substituovány antikoncepcí. Nejlepší by bylo zatím po dobrání plata vysadit a poté bude možno stav posoudit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyhněte se stresu, podporuje rakovinu!
Články: Vyhněte se stresu, podporuje rakovinu!
Ovládá váš každodenní život...
Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Články: Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Zánět dýchacích cest je...
Čtyři cviky pro bolavá záda
Články: Čtyři cviky pro bolavá záda
Bolesti zad patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x