Nebezpečí post pill amenorrhoea

Dobrý den. O post pill amenorrhoea jsem si zjistila co na českých stránkách jde. Je to 3 měsíce co jsem po vysazení antikoncepce nedostala menstruaci. Doktor mi chtěl předepsat znovu antikoncepci, po mém dotazu zda to není jen odložení problému mi to odsouhlasil. Řekl mi ale informaci, co bych si ráda ověřila: Po určitém čase musí být menstruace uměle vyvolána (dle něj antikoncepcí), jinak hrozí že žena bude neplodná a už ji nedostane nikdy, protože si děloha nějak "odvykne". Jelikož bych ráda zkusila nejdříve přírodní cestu,bylinky, a dát tomu čas, než opět antikoncepci či hormonální injekci, ráda bych se zeptala na Váš názor - jak dlouho je post pill amenorrhoea ještě "bezpečná" a kdy už je třeba menstruaci opravdu vyvolat dodávkou hormonů, jinak hrozí neplodnost? Ještě dodávám že za půl roku se s manželem chceme už snažit o miminko, proto odkládat problém další antikoncepcí, abych ho poté zase dlouho řešila, dle mě není řešení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

To je trochu zjednodušení problému, je potřeba gynekologické vyšetření a ultrazvuk k zhodnocení sliznice děložní, stanovit hormonální hladiny a dále postupovat podle výsledků, je pravda ,že když menses dlouho není endometrium potom špatně reaguje na hormonální podněty, obávám, se,že pouze bylinky asi stačit nebudou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: