Negativní rekace na očkování

Dobrý večer, mohla bych se prosím zeptat na očkování v ranném dětství, na hexavakcinu a ostatní, zda není možné, že by mohlo zastavit psychomotorický vývoj kojence, či batolete, případě vyvolat mentální postižení nebo autismus? Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo! Dotaz je velmi obecně položen, takže mohu odpovědět pouze : ano, je možné, že očkování vyvolá zpomalení nebo až zastavení psychomotorického vývoje, ačkoli to rozhodně není typický nežádoucí účinek. Vyvolání autismu je nanejvýš sporné o podstatě tohoto postižení mnoho nevíme, ale zde bych vakcíny nevinil.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: