Neštovice

Dobrý den. Mé dvě dcerky chodí do školky, kde právě řádí neštovice. Pouze pět dětí (mezi nimi ony) je ještě nechytily. Předpokládám tedy, že je možné, že se brzy také nakazí. Problém je v tom, že jsem nedávno zjistila, že jsem neplánovaně znovu otěhotněla (5. - 6. týden). V dětství jsem neštovice prodělala, sama si to pamatuji, ovšem jen s velmi mírným průběhem - měla jsem doslova pár pupínků. Chci se tedy zeptat - mám se nyní bát nákazy, v případě, že bych ošetřovala své dcerky? Záleží imunita na závažnosti průběhu a mohu neštovice chytit znovu? Pokud ano, mohu nějak chránit své vyvíjející se miminko? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud byste měla dostatek protilátek, nemusíte se obávat. Jestli si nejste jistá průběhem vašich neštovic, nechte si hladinu protilátek v krvi zkontrolovat. Pokud by byla nízká , pak byste určitě měla být od infekce izolovaná.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: