Nezhoubný nádor na mozku

1.8 jsem našla manžela v hlubokém bezvědomí, (epil.záchvat)pak 2 dny na JIP, poté se probral, magn.res.ukázala nádor asi 6x6x5 v přední pravé části.Nikdy před tím žádné problémy, fyzička dobrá. Poté Homolka a další podrobné vyšetření. Operaci zatím nedoporučují, nízkostupňový gliom, nezhoubný. ale kontorla v lednu. Manžel mentálně úplně v pořádku, jen má slabé nohy. Neurolog nepotvrdil žádné postižení nohou, ale místo aby se chození (snaží se "trénovat") lepšilo, připadá nám čím dál namáhavější a bolestivé. jeho praktická lékařka má doovlenou,nevím, jestli se obrátit rovnou na ortopeda nebo cévní. Nechci ho vystavovat psychickému tlaku, nese to dost těžko a sám těžko někam dojde...Moc děkuji za váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, na jakém místě nádor je, pokud zasahuje čelní lalok, může se podílet na zhoršení chůze. Ale jo to neobvyklé. Objednejte se na kontrolu u ošetřujícího neurologa, ten jej vyšetřil a má podrobnější informace. Rehabilitace je samozřejmě důležitá a tu může předepsat i praktik. Moc držím palce

MUDr. Dana Halbichová
MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: