Nezhoubný nádor jazyk u dítěte

Mému synovi 6 let, byla ze spodní strany jazyka odstraněna boulička. Zjistilo se, že se jednalo o tumor z granulárních buněk - nezhoubný. Synovi bylo místo nálezu znovu operováno - bylo vzato více tkáně. Chtěla bych se zeptat zda se tento typ nádoru vrací a zda ho čeká další léčba ? Lékaři mě moc informací nepodali a mám o syna strach.

Odpověď odborníka:

Markéto
U tohoto typu nádoru se odebírá kromě samotného tumoru i část tkáně v okolí z důvodu zabránění recidivy v budoucnu, což bylo u syna provedeno. I přesto se někdy může nádorek vrátit. Další léčba mimo chir. zákrok se neprovádí.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Boule Chtěl bych se zeptat mám vzadu na hlavě něco jako bouli je to bolestivé na...
  • Holter Již jste mi odpovídala, ale ne konkrétně.Zeptám se tedy ještě jednou...
  • Popraskana predkozka na penisu Mam popraskanou predkozku a nejde mi...
  • Oteklý ret Obracím se na vás s prosbou o radu udělal se mi na rtu koutek ze...
  • Chlamydia pneumoniae Mám dotaz ohledně téhle potvory.Již delší dobu jsem...
  • Vyrážka kolem očí Kolem očí na kůži se mi dělají červené půpínky, které se...
 
Naposledy čtené: