Nutná rehabilitace?

Dobrý den, v polovině ledna jsem si zlomila vnější kontík. Zlomenina byla uzavřená. Doporučená léčba: týden dlaha, 4t nechodící sádra, 4t chodící. Nakonec jsem po dlaze dostala odlehčenou sádru, 2 týdny nechodící+3 týdny chodící. Nijak jsem nohu v pohybu neomezovala. Poměrně dost jsem ji namáhala - chůze. Nyní po sundání sádry mi doktor řekl, že rehabilitaci nepotřebuji, že mám nohu celkem rozhýbanou, a že mám jezdit na rotopedu a plavat. Moje otázka zní: je mi 29, ráda sportuji. Pokud nebudu mít rehabilitaci, uzdraví se mi kotník? Momentálně kotník nepropnu a při chůzi ještě bolí. Rozhýbe se to i bez rehabilitace? Jak by jste postupoval Vy? Doporučil by jste rehabilitaci v každém případě nebo není nutná? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Hlezno se uzdraví vždy. Ale rehabilitace je na místě a to cvičení a fyzikální léčba. S dokumentací z chirurgie se můžete na rehabilitaci k rehabilitačnímu lékaři dostavit ihned.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: