Nuvaring a kondom

Dobrý den, mám prosbu týkající ochrany při sexu. Chci mít s kamarádkou pohlavní styk, ale ona mi tvrdí, že když používá Nuvaring, tak nemusím mít kondom, že je to dostatečná ochrana. Co je na tom pravdy? Děkuji za info.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Pavle. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. Vaše budoucí sexuální partnerka Vás bohužel neinformuje přesně - pokud jde o ochranu před nechtěným otěhotněním, pak Nuvaring stačí (efekt lze srovnat s běžnou "tabletkovou" antikoncepcí) a příspěvek kondomu ke snížení tohoto rizika již je celkem zanedbatelný. Kondom ale funguje i jako ochrana před případnou pohlavně přenosnou infekcí - a v tomto ohledu Nuvaring samozřejmě žádnou roli nemá. Takže jde o to, o jaký typ "ochrany" Vám hlavně jde...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: