Obava o zdravotní stav syna

Dobrý den, mám osmiměsíčního syna.V pondělí tj.5.12. jsem ho odpoledne uspala,ale ponechala na manželské posteli,obložený polštáři a peřinami s dojmem,že se mu nemůže nic stát,ještě zajistila hlídací chůvičkou,aby byl slyšet.Jenže milá chůvička vypověděla funkci (přitom ráno ještě fungovala) a já neslyšela,že se synek probudil.Spadl z postele a když jsem ho našla byl poblinkanej,jako ještě nikdy nebyl.Asi si myslíte,že jsem hrozná máma,ale já opravdu nevim jak dlouho tam ležel,v domění,že spí.Ani nevim,jestli byl v bezvědomí (bojim,se aby neměl otřez mozku).Někdy se mu ale stává,že když hodně pláče,tak se zakuckává,tak se utěšuju,že se poblinkal,jak hodně plakal.Jinak po této příhodě se syn chová úplně normálně,jako dřív.Chci se zeptat,kdyby měl otřez mozku,což nechci přivolávat,projevovalo by se to nějak na jeho chování?Mělo by to nějaké trvalé následky?Já jsem to doma nikomu neřekla.Je to náš prvorozený syn a oni,hlavně manžel by mě ukamenovali (omlouvám se za ten výraz).Pořád na to ale myslim,mám strach o syna.Opravdu ale nepociťuji žádnou sebemenší změnu na jeho chování.Za brzkou odpověď děkuji Jaklová Monika.Ještě jsem se chtěla zeptat zda mohu dostat odpověď na mail?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, malinké děti většinou při pádu neutrpí (byl by spavější, zvracel a nechtěl jíst...a další změny), ale raději jděte k pediatrovi a zminte, že spadl z postele - udělá prohlídku a kdyby se mu cokoli nepozdávalo, doporučí vám doplnková vyšetření. Víc na dálku poradit nemohu, protože je nutno synka vidět a vyšetřit, proto doporučiji toho pediatra a prosím, návštěvu neodkládejte. Hezký den

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: