Obava nakažení klíštětem

Minulý týden jsem v Jižních Čechách chytla klíště a odstranila ho kroužkovitým pohybem asi do 5 h. od přisátí.Klíště ještě nebylo nasákle. Do 8 dnu mě začly bolet klouby a svaly převážně na nohách a neustále hlava (motání, slabost, bolesti).Volala jsem své doktorce a ta mi řekla, že do 30 dnů nákazu nezjistí, pak až podle krve. Chtěla bych radu - co dělat. Jiné příznaky nachlazení nemám. Mám obavy. Teplota ani průjmy nejsou. Děkuji předem za vyřízení mého dotazu.S pozdravem Lucie.

Odpověď odborníka:

Tyto nespecifické chřipkovité příznaky mohou být projevem infekce , ale skutečně dříve se to zjistit nedá. Důležité je, abyste v tomto období, kdy se necítíte dobře, byla co nejvíce v klidu, žádná fyzická aktivita, prostě chovejte se tak, jako kdybyste měla chřipku nebo anginu. Komplikace hrozí právě tehdy, když se nedodrží tento klidový režim.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: