Obava o těhotenství

Dobrý den. Je mi 18 let, a před dvěma dny 15.11. jsem měl sex se svou přítelkyní a dnes 17.11. ji bolelo břicho a i se ji trochu zatočila hlava. Měli jsme kondom, ale při vyvrcholení jsem "ho" neměl v ní. A tak nevím co se mohlo stát. Kondom nebyl ani prasklý. Když jsem ji před tím uspokojoval jinak, tak mi z penisu vytékala taková tekutina, nebylo to sperma, a možná se to trochu dostalo na kondom když jsem si ho nasazoval. Mohlo by se stát, že by otěhotněla?? Mám z toho docela obavu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

No těhotná být může. Navštivte gynekologa! Ihned! (Nejspíš se jedná spíše o určitou krátkou úzkostnou příhodu, naprosto neškodnou a běžnou, myslím tu závrať a bolest břicha, Druhý či třetí den po koncepci, oplodnění, nemůže být oplodněné vajíčko jinde než na cestě z vejcovodu, kde k oplodnění dochází, do dělohy, kde se normálně uhnízdí. Jiná kapitola by to ovšem byla věc, kdyby se Vám něco podobného povedlo cca před 4 týdny.) Preejakulát, který vytéká u některých mužů z penisu, "kapka slasti," je nebezpečný co do otěhotnění - může obsahovat životaschopné spermie.) Nebylo by nejlepší, kdybyste si pořídili hormonální antikoncepci a neriskovali zbytečný strach a potom zbytečné nepříjemnosti? Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x