Ockovani orl

  • Dotaz od: petra.safrova
  • Publikováno: 13.1.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám pětiletého syna, kterému byly více jak 20x píchnuty uši. Někdy i po hodině jsme jeli znova k lékaři na opětovné píchnutí. Poprvé mu byly uši píchnuty již v prvním roce života. Já na to trpěla jako malá taky. Byly mu odstraněny nosní mandle a měl trubičku v uchu, která po roce vypadla. Zatím se držíme, ale nedávno jsem viděla reportáž o očkování, které hradí pojišťovna. Je mi divné, že mi takové doporučení nebylo dáno již dříve, ale obvodní lékařka mého syna si myslí, že je to již zbytečné, nehledě na to, že je to jen pro děti do pěti let a to nám bylo v říjnu. Ráda bych se Vás zeptala na Váš názor a předem za něj velice děkuji. Šáfrová Petra

Odpověď odborníka:

Pokud máte na mysli očkování proti pneumokokovi, pak vám mohu z vlastní zkušenosti napsat, že zánět středního ucha se může vyskytnout i u očkovaného dítěte. Poraďte se o tom nejlépe na ORL.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: