Ockovani gardasil 4 a hpv

Dobry den, Chtela bych se zeptat na jednu vec. V lednu se mi zacaly delat genitalni bradavicky a Ted v kvetnu jsem si zacala na prvni injekci gardasil 4 (jsem v USA) na doporuceni lekare. Po davce jsem si ale precetla velmi nelibive veci a Tak jsem se Chtela zeptat na vas nazor. Kdyz uz ty bradavicky mam, ma to cenu se nechat doockovat? Nevadilo by, pokud uz bych na dalsi dve injekce nesla? Dost me to vystrasilo a Ted si tim nejsem jista, taky jestli to neni opravdu zbytecne (stoji to hodne penez). Dekuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcinace proti HPV virům vakcínou Gardasil je preventivní opatření, které neřeší stávající stav, vakcína tedy nedokáže ovlivnit bradavice, které se již vytvořily. Vakcína Vás ale do budoucna bude chránit před rakovinou způsobenou papilomaviry a může také do budoucna příznivě ovlivnit výskyt nových genitálních bradavic, případně genitalních bradavic způsobených jiným typem papilomavirů. U vakcín proti pailomavirům jednoznačně převažuje pozitivní přínos pro zdraví nad případnými nežádoucími účinky. Pokud přesto nebudete chtít ve vakcinaci pokračovat, můžete ji bez obav ukončit. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: