Očkování při hpv infekci

Dobrý den, Před půl rokem mi byl zjištěn hpv naléz na děložním čípku způsobený hg kmeny. Podle cytologie jde o LG nález. S mým gynekologem jsem se dohodla na očkování proti hpv. Chtěla bych se očkovat novou vakcínou gardasil. Chtěla bych se zeptat, jestli mě vakcína do budoucna ochrání přes všemi kmeny i v případě, kdybych jedním z kmenů z vakcíny byla nakazena. Případně má očkování v tuto chvíli pro mě smysl z hlediska ochrany do budoucna v případě nové infekce. Děkuji předem za zodpovězení dotazu

Odpověď odborníka:

Vakcinace by váš měla chránit i do budoucna,je ot rozhodne rozumné rozhodnutí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: