Očkování proti hpv

Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Dosud jsem neměla pohlavní styk ani orální sex. Pouze jsem se líbala s mužem, který provozuje orální sex s jinou ženou. Pokud bych se od něj během líbání nakazila virem hpv - přenesl by se pouze do mé ústní dutiny? Měla by tato infekce vliv na tvorbu protilátek při očkování (výši hladiny protilátek v těle), takže bych ani po ukončení očkování nebyla před rakovinou děložního čípku chráněna? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přenos HPV virů při líbání je nepravděpodobný a vliv na tvorbu protilátek při případném očkování jistě mít nebude a vy budete chráněna proti rakovině děložního čípku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: