Očkování proti chřipce a otěhotnění

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko, a já bych se z důvodu hrozící chřipkové epidemie ráda nechala naočkovat proti chřipce. Co by se stalo v případě, že bych byla v době očkování na počátku těhotenství, o kterém bych třeba ještě ani nevěděla? Mohlo by to mít na plod nějaký špatný vliv? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karolíno! Souběh očkování a oplození by neměl ničemu vadit. Ostatně na počátku těhotenství platí pravidlo "všechno nebo nic". Budoucí mimčo tvoří jen pár buněk. Ty buď přežijí (a plod se vyvíjí normálně) nebo zhynou (a pak je celý potracen). Množství potratů vztaženo k počtu všech oplozených vajíček je přes 90%, drtivá většina zárodků je potracena před 12.tt pro genetické vady neslučitelné se životem. Život je zázrak.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: