Očkování proti tetanu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli lékař může přeočkovat pacienta proti tetanu během léčby antibiotiky. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Očkování proti tetanu je většinou dobře snášeno, přesto bych Vám doporučila s očkováním vyčkat po antibiotické léčbě - tedy v případě, že se jedná o pravidelné preventivní přeočkování. V případě úrazů však převyšuje riziko úmrtí při onemocnění tetanem všechny kontraindikace.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: