Očkování silgard - prodleva s 2.dávkou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Dcera 15let dostala 1.dávku 31.8.2012. Na druhou dávku byla objednaná na 26.10.2012.Jelikož ale onemocněla zápalem plic,tak dosud druhou dávku nemohla dostat. Včera dobrala antibiotika a dětská lékařka povolila aplikace 2.dávky nejdříve za 14 dnů. obávám, jestli to nějak nevadí že druhou dávku dostane cca za 3 a půl měsíce od první dávky? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opoždění druhé dávky není problém. Je nutné, aby mezi 1. a 2. byl odstup alespoň měsíc (obvykle se očkuje za 2 měsíce) a mezi 2. a 3. dávku musí být odstup alespoň 3 měsíce (obvykle se očkuje po 6 měsících). Není problém, aby odstup byl delší, ale všechny dávky je nutno podat během 1 roku, tzn. 12 měsíců. Vaše dcerka má tedy ještě dost času očkování stihnout...Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: