Opakovan léčba clotrimazolem al 100

Dobrý den, v poslední době mě opakovaně trápí vaginální mykózy. Zatím se to vždy vyřešilo tím, že jsem dostala menstruaci a po mykóze nebylo ani stopy. Ale poté, co mám následně pohlavní styk se svým stálým partnerem se mykózy objevují znovu a znovu. Chci zahájitléčbu Clorimazolem AL 100 tabletami, ale odjíždíme na nějakou dobu do zahraničí, tak se chci zeptat, jak často po sobě lze tento přípravem používat? Mám namysli - 6 dní léčení - 7 dní mestruace - a v případě opakované mykoźy během dalšího pár dní, zda lze opět užívat tyto tablety na opakované léčení (tím pádem např. 2x během jednoho měsíce)? Návštěvu lékaře mám samořejmě v plánu ihned po návratu, takto narychlo nebylo možné se objednat. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel na přípravek Clotrimazol AL 100 je Candida, původce mykozy značně resistentní. Ideální je kombinace celkové a lokální léčby , ale předepsat jí může pouze Váš gynekolog. Stejně důležitá jako léčba je i prevence, např. správný lactobacil jako je Gynocaps depot. Vpřípadě obtíží i např. boraxglycerinová globule zavedená na noc po styku. ( dá se koupit v lékárně ). Léčba partnera se dnes nepovažuje za nezbytnou. MUDr. VIlém Jelínek,Gynprofi.

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: