Opakovaná angína

Dobrý den, mám 4 letou dceru, která během 2měsíců prodělala 3x angínu, výdy se po 14 dench vrátila. Léky Augmentin, Penicilin, Cefzil. Vysoké horečky, čepy na mandlích zejména vpravo, občas bolest, ale ne v krku ale jakoby "na krku". Výtěry nikdy nepotrvdily streptokoka, nemáme ho ani v rodině. Dcera navštěvuje školku, ale ne vždy onemocněla když byla ve školce. Chci se zeptat, jak bychom měly dál postupovat, přijde mi to, že tohle není normální. Lékařka na pohotovosti mi říkala, o vyšetření na ORl, kdy se "zmačknou" mandle, zda není ložisko uvnitř. Děkuji moc za radu, někdy se názory v této oblasti velmi různí. K. Kabele

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, že dítě bylo 3 x léčeno antibiotiky a přesto se anginy opakovaly, vyžaduje pečlivé vyšetření. Určitě je třeba na místě vyšetření imunity. Co se týče toho, že u vaší dcery nebyl zjištěn streptokok neznamená ještě, že neměla anginu. Ta může být způsobena celou škálou mikrobů. I kdyby bylo ložisko uvnitř, antibiotika obvykle zaberou, ale vyšetření lékařem ORL je určitě také namístě, kromě jiného může odhalit i takzvaný absces, neboli dutinu s hnisem v oblasti krku i v okolí mandlí. Návštěvu lékaře proto neodkládejte.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: