Opakovaná biopsie deložního čípku

Dobrý den, zhruba před měsícem mi dělali biopsii deložního čípku, odebírali mi tři kousky tkáně. V úterý jsem byla pro výsledky z histologie, doktor mi oznámil, že tam nic není, ale přesto tu biopsii chce udělat znova. Je možné, aby se ta biopsie dělala opakovaně během jednoho měsíce? Nebude to mít žádný vliv na pozdější otěhotnění, porod a podobně? Nebo muže to mít nějaká rizika? Předem děkuji za opdoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při biopsii je odebírán jen zcela drobný kousek tkáně čípku. Odběr je možno provádět opakovaně a nemá žádný vliv na budoucí otěhotnění, těhotenství nebo porod. Rizika biopsie jsou minimální, a může to být krvácení nebo případně vznik zánětu. Při odběru můžete pocítit bolest.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x