Operace adenomu

Dobrý den paní doktorko, už jsem Vám před časem psala, že jsem po operaci hormonálně aktivního adenomu na pravé nadledvině s tím, že mi byla nadledvina odstraněna. Mé potíže s únavou a bolestmi v bedrech přetrvávají, ale tak nějak jsem si na ně zvykla. Měla jsem před vánocemi Holter vyšetření krevního tlaku a podle kardiologa je sice průměrná hodnota 135/95, ale během dne hodnoty celkem hodně kolísaly a několikrát byly i 200/120 nebo 90/60. Léky na tlak beru pravidelně. Hodnoty kália jsou 3,5-4,7. Jsem navíc po celkové hysterektomii včetně odstranění obou vaječníků, před adrenalektomii jsem brala hormony Estrofem, kvůli velkým návalům a jiným potížím spojených s menopauzou. Chtěla jsem se Vás zeptat zda je vhodné je začít znovu užívat a zda to nebude mít nějaký vliv na zbylou nadledvinu. Ptám se Vás, protože moje endokrinoložka má teď 3 týdny dovolenou. Moc Vám děkuji za radu. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Estrofem by neměl mít na zbylou nadledvinu žádný nežádoucí efekt. Co se týče užívání/neužívání byste se měla ale radit hlavně s Vaším gynekologem. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x