Operace adenomu příštitného těliska

Dobrý den paní doktorko,byla jsem přijata původně do nemocnice s diagnozou :adenom či hyperplasie příštitného těliska vpravo,která měla být provedena metodou MIVAP.Jenže po zákroku mi bylo sděleno, že metoda MIVAP byla neúspěšná, proto byl výkon konvertován na pravostrannou tyreoidektomii. Šla jsem do nemonice s tím, že se adenom na příštitném tělisku odstraní, nikoliv štítná žláza...Nyní budu muset užívat zřejmě pořád LETROX, do operace jsem žádné léky nebrala. Stává se to běžně? Jsem 3 týdny po operaci a nemám z toho dobrý pocit. Děkuji Vám za Vaši odpověď. Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operace příštítných tělísek jsou bohužel často provázeny neočekávanými výstupy - nejsem chirurg, ale z vlastní praxe usuzuji, že jsou zřejmě velmi špatně vizualizovatelné. Často se neodstraní vůbec, nebo se právě vezme část štítnice. Držím palce, aby Vám s tou štítnicí alespoň chybělo i to tělísko. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x