Operace lipomu

  • Dotaz od: Karolína S.
  • Publikováno: 23.11.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den.Mám jít na operaci lipomu.Mám ho na břiše na levé části úpůně dole.Na vyšetření sono mi ho paní doktorka nemohla ani zaměřit,prý je moc veliký napsala do zprávy velikost zhruba 100x40 mm.Chci se zepatat jestli budu operována v celkové narkoze,pan doktor chirurg říkal že asi ano.Když volal do nemocnice,aby mně objednal k operaci říkal do telefonu když volal do nemocnice s panem doktorem,že bude asi potřeba celková anestezie a bude se vaám to blbě dělat,protože je ten lipom neohraničený a veliký.A taky jak nejvíc dlouho musím zůstat v nemocnici.Děkuji za vaši odpověd

Odpověď odborníka:

Lipomy se někdy obtížně odstraňují a pokud ve vašem případě je to i potvrzeno ultrazvukem, že jde o rozsáhlý a špatně ohraničený útvar, pak asi bude celková anestezie nutná. Doba hospitalizace závisí na vašem pooperačním stavu a hojení rány, ale domnívám se, že by nemusela překročit 2 dny.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: