Operace liparokely,plastika břšní stěny

Dobrý den,v únoru jsem byla na operaci kýly nad pupkem,ale během operace se zjistilo,že to není klasická kýla,ale dva lipomy.Chtěla jsem se zeptat,zda stačí nošení břišního pásu jen měsíc,nebo je potřeba déle??Operace proběhla klasicky řezem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Reo. Pokud se skutečně jednalo pouze o lipomy bez porušení břišní stěny, není kýlní pás vůbec nutný. Buďte ale opatrná v interpretaci, občas tak lékaři nazvou kýlu, jejímž obsahem byla například tuková velká předstěra. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: