Operace nesestouplých varlat

Dobrý den,mám dotaz ohledně nesestouplých varlat mého 18 měsíčního syna. Od narození má nesestouplá obě varlátka.Levé má v tříselném kanálku a pravé v šourku,ale vysoko postavené. Měl by jít v březnu na operaci. Chtěla bych se zeptat o jaký zákrok se jedná a jestli musí být operovány obě strany. A pokud ano,musí syn podstoupit dvě operace? Děkuji za odpověd'

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o operativní upevnění (uchycení) varlátek v šourku, protože při jiné lokalizaci by v jeho dospělosti nedocházelo ke správnému vývoji spermií (spermie totiž potřebují pro správný vývoj nižší teplotu, proto příroda umístila varlata,kde se spermie tvoří mimo břišní dutinu) a mohl by být syn neplodný. Operace není dlouhá ( v řádu několika desítek minut -musíte počítat ale i přípravu a uspání) a týká se obou varlátek. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nemocné ledviny a vysoký krevní tlak – nebezpečná kombinace!
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Články: Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Zvýšená tepová frekvence...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Články: Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Již staří Číňané považovali...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: