Operace nesestouplých varlat

Dobrý den, můj syn 27 měsíců ma obě varlátka sestouplá v šourku,ale vysoko postavená, až dolu do šourku se dají stáhnout,ale vrátí se zase zpátky. Čeká nás operace, není na ni již pozdě co operace obnáší - jak je dlouhá hospitalizace a rekonvalescence je dítě nějak omezeno? Děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Při tomto výkonu bude u Vašeho dítěte z kožního řezu v třísle otevřen tříselný kanál, varle bude uvolněno s provazcem a poté fixováno do podkoží šourku. Operace není nijak náročná ani dlouhá, je sice v celkové anestesii, ale můžete na oddělení po operaci být se synem hospitalizována - dnes je to již běžné (informujte se na to tam, kam jdete se synkem na operaci). Hospitalizace, pokud nejsou žádné komplikace, je v řádů dnů /rozhodně do týdne byste měli být doma/ - je to na rozhodnutí lékaře, není to nijak předepsané. Léčení nesestouplého varlete je nutné pro zajištění podmínek pro správnou tvorbu spermií(měly by mít nižší teplotu, kdekoli jinde se teplota zvyšuje a potom se nemusejí správně v dospělosti tvořit spermie a hrozí neplodnost) Narušený vývoj nesestouplého varlete je také příčinou podstatně častějšího výskytu zhoubných nádorů varlete. Přítomnost obou varlat v šourku je důležitá i z hlediska psychického vývoje jedince. Proto se operace nebojte, berte to pozitivně - je to pro dobrou budoucnost synka a vše určitě dobře dopadne. Omezení po výkonu není v podstatě žádné, fyzické šetření do úplného zhojení operační ranky, ošetřovat ránku a chodit na kontroly k pediatrovi nebo urologovi není žádné veké omezení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: