Operace štítné žlázy

Dobrý den, za necelých 14dní mě čeká operace štítné žlázy. Nikdy jsem nebyla na žádné operaci ani s ničím vážně nemocná až dosud. Před půl rokem jsem začala mít problémy se štítnou žlázou. Momentálně beru Thyrozol, Betaxu a Pyrodoxin. Je mi 30let a s manželem bychom chtěli založit rodinu a tento problém nám tomu brání. Doktoři mi tedy doporučili odoperovat štítnou žlázu. Souhlasila jsem. Čím víc se operace blíží, tím větší strach z ní začínám mít. Chtěla bych Vás poprosit o radu, zda je toto řešení správné. Moc děkuji za odpověď. VF

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně máte Graves_Basedovovu thyreotoxikozu a v tom případě bývá gravidita problém. Problematické je užívá Thyrozolu během gravidity, ale i po porodu, během kojení. V té době také dochází často k recidivě a zhoršení onemconění (recidiva bývá často horší, než první ataka), hrozí postižení očí. Takže obecně se doporučuje operovat. Po operaci se hradí hormony štítné žlázy tabletkami a s graviditou žádný problém není. V budoucnu vás to nebude ničím limitovat. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x