Operace štítné žlázy

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Mám problém s cystou na pravé straně štítné žlázy. Dvakrát jsem byla na punkci a nyní mě paní doktorka doporučila lobektomii. Levá strana je v pořádku.Cysta je velká 28x26x33mm ,okolí bez pato.,uzliny 0,parathyr.nezv-. Nejdříve jsem brala Letrox 100 1-0-0 a nyní beru Letrox 50 1-0-0 . Mám z operace obavy , hlavně proto že nemám ještě děti. Nedaří se mi otěhotnět již nyní ( půl roku ) . Krev mám dle paní doktorky v pořádku akorát jsem měla vysokou dávku Letroxu , tak mi ho nyní snížila. Myslíte ,že mám jít na tu operaci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Ireno, souhlasím s Vaší lékařkou, že by bylo vhodné postižený lalok odstranit. Stav po operaci štítné žlázy nemá v podstatě vliv na plodnost. Pravděpodobně i po operaci budete brát nějakou menší dávku Letroxu, tím se hladina hormonů štítné žlázy v těle znormalizuje, jako kdybyste se štítnou žlázou žádné problémy neměla. Půlroční čekání na těhotenství se Vám samozřejmě zdá dlouhé, ale pořád je to normální stav, ještě nelze mluvit o neplodnosti. Držím palce, ať všechno zvládnete.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: