Opětovná infekce - kondylomata

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je možný opětovný výsev/reinfekce kondylomaty poté, co jsem se už jednou genitálních bradavic zbavil(cca po 3 letech) a mám nyní novou partnerku? Příjdu si, jak kdybych už nikdy nemohl mít znovu sex. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

U kondylomat může docházet k recidivám. Doporučuji navštívit imunologa a prodiskutovat možnost terapie isoprinosinem, což jsou tablety s imunomodulačním a antivirovým účinkem (kondylomata jsou způsobena papilomaviry). Vhodné je použít také nějakou lokální léčbu, se kterou vám poradí kožní lékař.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: