Opětovné těhotenství po kyretáži

Dobrý den,začátkem letošního roku jsem prodělala zamlklé těhotenství a následně byla na kyretáži.Moc bychom se chtěli s manželem o miminko pokusit znovu,tak jsem se chtěla zeptat jaká je tak optimální doba pro opětovné otěhotnění po kyretáži.Někdo říká půl roku,jiný 3měsíce,další že stačí dvoje měsíčky,tak se ptám vás jako odborníka.Oba s manželem od té doby užíváme calibrum baby plan,myslíte že to napomáhá k dobrému průběhu dalšího těhotenství nebo i přesto je riziko dalšího zmlklého těhotenství,dost se toho obávám.Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, zamlklé těhotenství má mnoho příčin:od genetického postižení až po zánět.Určitě užívejte kyselinu listovou a jezte zdravě, dostatek tekutin a nekouřit. Miminko můžete zkoušet už po 2.měsíčkách.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: