Orální stys s možná rizikovým partnerem

dobrý den.1)napsala jste mi že vyrážka Pityriasis rosea gibert může někdy imitovat vyrážky ve druhém stadiu syfilis.je možný abych byla ve druhém stádiu nákazy syfilis už čtvrtý měsíc po rizikovém orálním styku? rizikový orální styk jsem měla začátkem srpna a vyrážka pytiriasis rosea gibert se mi na těle objevila začátkem prosince.za tak krátkou dobu snad nemůžu mít druhý stádio syfilisu? 2) ještě bych se vás ráda zeptala na jaké pohlavní nemoce(spíše jejich protilátky) bych se měla nechat vyšetřit když jsem měla jen orální styk s možná rizikovým partnerem? moc vám děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

1) Druhé stadium syfilis začíná přibližně 9. týden od infekce, tzn. u vás by šlo o říjen. Ale tímto porovnáním s pityriasou jsem nechtěla říct, že u vás se skutečně o syfilis jedná, ale jen upozornit na možnou eventualitu 2) Běžně se odebírají protilátky na HIV, syfilis, hepatitidu B a C.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: