Otěhotnění

Dobrý den,v roce 2014 říjen jsem po 3 letech vysadila antikoncepci a pokoušeli jsme se už tedy skoro rok o otěhotnění,menstruační cyklus mám nepravidelný,3x vyvolávaný injekcí agolutin cca po 2 měsících.Manžel byl teď na spermiogramu a zjistili patogenní hlavičky a pomalé spermie.Máme se rozmyslet a že bych měla podstoupit zda jsou vejcovody průchodné,pak by nasadil pan doktor prášky na podporu menstruačního cyklu a ovulace a pokud by se do 3 měsíců nezadařilo a vejcovody budou průchodné tak inseminace.Myslíte že je šance na otěhotnění? jen mne zarazilo v červnu jsem byla na hysteroskopii a laparoskopii skrze dvouměsíční krvácení a hnědém výtoky skoro neustále,kde tedy výsledky byly v pořádku a žádné cysty nádory nenalezly,krvácení ustalo jen ,že během zákroku neudělali rovnou tu průchodnost zda je ,není,Teď to zase budu podstupovat znovu.Myslíte že to mohli provést když už mi laparoskopii dělali letos? Děkuji moc za odpověď a případné rady.Manželovi napsal vitamíny energy man. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Hano, neznám přesně výsledky spermiogramu Vašeho manžela, ale pokud se jedná o patologický spermiogram, doporučil bych další vyšetření - viz zde http://www.sanatoriumhelios.cz/prvni-konzultace a směřoval spíše cestou IVF. Inseminace má smysl provádět v případě, kdy je dobrý spermiogram a pozitivní PCT test http://www.sanatoriumhelios.cz/funkcni-testy-spermii, jinak nezvyšuje šanci na otěhotnění. Pokud máte zájem, můžete se objednat ke mně do ambulance na nezávaznou a bezplatnou konzultaci a současně provedení potřebných vyšetření. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: