Otěhotnění

Dobrý den, 11/14 jsem spontálně potratila 4 týden a byl my zjištěn zánět vejcovodu a srůsty: 02/15 výkon lpsk+extirpace sactosalpinx 1. dx. v celkové anestezii. 19/8/15 jsem podstoupila UPT z genetické indikace (megavesica). Operační dg.: grav. hebd. 14, VVV plodu. Hl. operační výkon: Evacuatio et revisio cavi uteri instrumentalis. Na internetu jsem si četla, že zánět vejcovodu většinou vzniká, když se člověk nakazí Chlamydiemi. Prý může Chlamydie i poškodit plod .., tak mám strach, jestli to není můj případ. Žádné příznaky nemám. Ráda bych se tedy zeptala, jestli se v nemocnici zjištuje příčina zánětu vejcovodu a nebo to neřeší? S manželem již máme 2,5 letou dceru - těhotenství bez komplikací. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stav vejcovodu popisuje histolog resp patolog v některých případech je možno určit původce,ale vetšinou je možno jen konstatovat zánětlivé změny bez specifického určení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: