Pád dítěte

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj syn 2 roky mi před třemi dny (čtvrtek večer) vypadl z postýlky. Nevím co ho to napadlo asi jí chtěl plelézt a spadnul dólů. Ozvala se jen rána a hned pláč. Byl sám v ložnici,takže nevím jak spadl. Ale v bezvědomí nebyl,dosud nezvracel,nemotá se ani nic podobného. První noc jsem budila po dvou hodinách a vše ok i zorničky reagují dobře. Chtěla bych se Vás optat,jak dlouho mám ještě syna bedlivě pozorovat. Může se ještě něco vyvrbit? Syn je veselý,skáče,běhá atd.. Jsem z toho vykolejená. Vyčítám si,že jsem nejela na pohotovost, a však manžel tvrdí,že je to zbytečné,že je v pořádku. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Že jste dítě pozorovala po hodině budila v noci a vše kolem něho sledovala je správné. Ale je bezpodmínečně nutné dítě vyšetřit na chirurgické ambulanci z důvodů léčby, ale také z důvodu odpovědnosti za povinnou péči, kterou každý rodič o dítě má. Neváhejte a ještě dnes zajeďte na chirurgickou ambulanci v místě bydliště a dejte dítě vyšetřit. Podle výsledku léčba. Je možné, že pokud je dítě v pořádku bude se týkat jen dalšího sledování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: