Panická ataka

Dobrý den. Od roku 2010 trpím panickou poruchou. Bylo mi předepsáno brát Zoloft 50 1x denně a Xanax 0.5 1x denně. Stav jsem měl v pohodě, bral jsem prášky a neměl jsem žádný problém. Minulý rok v listopadu mi ale praskla páteř. A od té doby zažívám stavy, které jsem nikdy nezažil. Asi dva dny po té páteři jsem měl ve sprše pocit, že mi praskne břicho a já umřu. Nikdy jsem takový pocit neměl. Nechápal jsem to a nechápu to. Jel jsem na pohotovost. V dalších dnech jsem byl zase na pohotovosti a pak i u psychiatra. Bylo mi doporučeno brát Zoloft 100 2x denně a Xanax 0.5 1x denně. Nějakým způsobem to pomáhá ale často se stává, že i ne. Poslední dobou mám stavy, kdy mě bolí oči, mám tlak v hlavě, v puse, v obličeji. Bojím se toho aby mi nepraskli oči, hlava, mozek a abych neumřel. Do toho samozřejmě ty věci jako že mi praskne břicho nebo že ochrnu v nohách nebo, že zkamením. Napadají mě myšlenky, které mě nikdy nenapadali. Do toho klasické bušení srdce a třeba když něco dělám nebo sedím v autobuse a mám nějaký záklon nebo jsem v nějaké poloze, tak mi přijde, že mi něco tlačí na srdce a neumožňuje mu jeho činnost. Je toho strašně moc a jsem z toho extrémně nešťastný. 4 roky jsem měl klid a teď zase ale v horším, co by mě nikdy nenapadlo. Co byste mi prosím poradila ? Pomohl by psycholog ? Vím, že je to ve mně ale když ono stačí něco a pak je to jakoby fyzické. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Marku. Průběh úzkosti či Paniky u lidí na medikaci vypadá obvykle tak,jak jej prožíváte Vy. Já léčím tyto problémy bez medikace a slibuji těm,kteří se doopravdy chtějí uzdravit,že se jim to podaří. Nezbytným předpokladem je ovšem odvaha a rozhodnost. Těm,kteří chtějí zůstat na medikaci nedokážu poradit.Nesmysl neumím řešit :-) Máte li zájem o radikální změnu a jste li ochoten jít těžší a smysluplnou cestou-k úplnému zdraví, napište si o rady na mens-sana@seznam.cz Bude dobré,když mi napíšete Váš příběh od dětství. Děkuji Vám za důvěru a přeji Vám moře odvahy a rozhodnosti. Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: