Panická porucha, vysoký krevní tlak

Dobrý den. Od března tohoto roku, se léčím s vysokým tlakem. Beru Rivocor ráno. Od leta se mi občas začalo večer stávat, že když ulehnu, přepadne mě zimnice a vylítne mi tlak třeba 180/120. Toto se mi stává tak 1-3x za měsíc. Podstoupila jsem echo, holtera a další vyšetření a vše OK. Můj obvodní lékař v internista mi předepsal Escitil - jednu tabletu večer. Nyní ho beru sedmý týden. Cítím mi se o hodně lépe tlak mi krásně klesá, začala jsem brát na tlak již pouze půl tablety. Přesto se mi občas stane, už ne ale v takové míře, že by mi manžel musel zavolat záchranku, což se před tím stávalo, že se začnu klepat zimou a tlak na chvíli vyletí. Ale už se umím zklidnit, po chvíli se přeměřim a tlak je v normě. Chce se zeptat, jestli je nebezpečné, když mám chvíli hodně vysoký tlak-bojím se mrtvice a infarktu a zda se i při AD vyskytují občas tyto stavy, nebo jestli mám zase běžet za lékařem. Popř . jestli jedna tableta Escitil je dostačující, nebo bych měla říct lékaři, aby upravil dávkování. Žádné stresy kolem sebe nemám. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Milá Renato? Nevím,zda Vás potěším nebo " zklamu:-) Já už po léta nepoužívám při léčbě potíží,které popisujete, léky na uklidnění. Řídím se poznatky a zkušeností moderní psychologie a psychiatrie,které v naší zemi nejsou v kurzu. Tyto poznatky svědčí pro fakt,že psychické příznaky nejsou symptomem nemoci. Mají svou logiku,kterou zkušený terapeut dokáže v příběhu konkrétní osoby najít. S pomocí terapeuta,který pacienta vede lze obdobím krize projít zcela bez medikace až do úplné úzdravy. Já osobně procházím panickými záchvaty,které máte i Vy a poradím si s nimi cca do 1 minuty, aniž přeruším práci. Dávka Escitilu,kterou berete je vysoká.Nejste rozhodně poddávkovaná. Bude li Vás zajímat,jak Vaši poruchu léčím,můžete napsat na mens-sana@seznam.cz S pozdravem,poděkováním za důvěru a přáním brzkého uzdravení Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x