Panická porucha x antikoncepce

Paní doktorko,mám dotaz v této věci: je mi 44 let, v červnu po 6 letech vysazen Efectin na panickou poruchu a též antikoncepce Yaz, špinění, premenopauza...červenec mírné příznaky z vysazení, srpen v pohodě a nyní mám divné potíže jako mírné závratě a nižší či kolísavý tlak. Mám pocit asi splašených hormonů , což mi zase nedělá dobře asi na psychiku. Je možná souvislost z vysazení antiny a AD spolu s příznaky premenopauzy? Je možné, že že se to vše setkalo v jeden možný problém?

Odpověď odborníka:

Příznaky, které uvádíte naznačují spíše souvislost se samotným vysazením Efectinu. Nedostatek ženských hormonů se projevuje spíše návaly horka, nočním pocením, někdy nárůstem hmotnosti. Doporučovala bych tedy kontaktovat Vašeho psychiatra a domluvit se s ním. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Články: Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Oslava nebo večírek, hodně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: